המתנת חמש שעות בין בשר וחלב

מאמר העוסק במנהג הקיים במקומות לא רבים, להמתין בין בשר וחלב לא שש שעות אלא חמש שעות וקצת. המאמר מראה כי למנהג זה יש יסודות איתנים הן בפירוש והן בסברה, וכי לא מדובר בפשרה או בשיטה בפני עצמה אלא בפרשנות לשיטה המקובלת להלכה של שמירת שש שעות.

המאמר פורסם בקובץ בית אהרן וישראל גליון קמ"א, שבט-אדר תשס"ט, עמ' ע"א-ע"ו.

 

מודעות פרסומת

One Response to המתנת חמש שעות בין בשר וחלב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: